RuskaOnni

Mikä onni olikaan päästä syksyiseen metsään! Turhaan ei puhuta metsän tervehdyttävästä ja voimaannuttavasta vaikutuksesta. Luonnossa samoillessa voi tuntea helposti metsän rauhoittavan vaikutuksen omassa kehossaan, jokainen omalla tavallaan.

Tutkimusten mukaan metsässä oleskelu laskee sydämen sykettä sekä verenpainetta. Kaikkein selkeimmin metsässä oleskelu vaikuttaa mielialaan, sillä metsä rauhoittaa ja nopeuttaa stressistä palautumista. Metsällä on myös vahvasta maadoittava vaikutus.

Nopea kaupungistuminen on köyhdyttänyt ihmisten mikrobistoa. Tämän on arveltu olevan yhteydessä allergioiden, diabeteksen, astman, tulehduksellisten suolistosairauksien ja jopa Alzheimerin taudin lisääntymiseen.

Metsä tarjoaa siis myös ennaltaehkäisevässä mielessä loistavan rentouttavan temmellyskentän, ja mikä parasta, metsäterapia on ilmaista ja se on kaikkien saatavilla. Suomen maapinta-alasta metsää on 73 prosenttia. Se tekee Suomesta Euroopan metsäisimmän maan pinta-alaan suhteutettuna. 

Keuhkokuumeesta toipuessani suuntasimme Onnin kanssa Sipoon metsiin. Olen vakuuttunut, että metsäympäristö nopeutti toipumistani. Sain hengittää happirikasta ilmaa mitä parhaimmassa seurassa, ja kuin itsestään kuntoni alkoi pikkuhiljaa kohenemaan. Jaksoin päivä päivältä kävellä pidempiä matkoja, askel oli kevyt ja mieli seesteinen. Onni puolestaan on suloisella, viisaalla ja iloisella olemuksellaan muistuttanut ilon merkityksestä. Se kun tuppaa helposti unohtumaan vastoinkäymisten edessä. Silloin, pienelläkin eleellä, oli se sitten ihmiseltä toiselle tai eläimeltä ihmiselle, on suuri merkitys.

Olkaamme onnellisia, menkäämme metsään! <3


Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *