Lumi tuli, lumi suli ja mitä kiireelle tapahtui?

Voi sitä onnea kun löysimme metsästä uutta syötävää, kylmää ja niin herkullista!! Tämä karvainen ystäväni oli vähintään yhtä innoissaan valkoisesta lumipeitteestä kuin lapseni. Siinä piti telmiä ja kieriä, sitä piti haistella, maistella ja ihmetellä. Tämä on mindfulnessia parhaimmillaan, osata pysähtyä hetkeen, olla tietoisesti läsnä, nauttia, ihmetellä ja vain olla. Onni se osaa ottaa elämästä kaiken irti kaikilla aisteillaan, ja samalla opettaa ja muistuttaa meitä vähemmän karvaisia olentoja siitä, että se on tosiaan mahdollista. On mahdollista nauttia ja heittäytyä kokemaan elämää kokonaisvaltaisesti meidän niin halutessa. Toisinaan aina mietin mikä siinä on niin vaikeaa? Miksi kiire jättää monesti kaiken muun jalkoihinsa? Onko siitä tullut itseisarvo, onko jotenkin cool olla kiireinen, ”tässä on vähän kaikenlaista kiirettä”, on usein omakin vastaukseni kun kysytään kuulumisia. Se on sitä, mitä yhteiskunta meiltä odottaa, tehokkuutta, tuotteliaisuutta, yhä kiihtyvää tahtia.

Ja kuka tahtipuikkoa sitten heiluttaa, minä itse, vai joku muu, kenties tiedostamaton osa minua, alitajunnan uskomukset siitä että niin pitää tehdä, pitää pysyä liikkeessä. Kiire on harha, illuusio jonka olemme itse luoneet. Kun pysähtyy, kuulostelee, hengittelee ja tarttuu vasta sitten toimeen, huomaakin saavansa enemmän aikaiseksi. Tämä johtuu siitä, että kun jotain tekee tietoisesti, pystyy samalla karsimaan kaiken sen pois, jota ei tarvitse tässä hetkessä tehdä. Samalla loppuu ajan perässä juokseminen. Ja mikä mielenkiintoista, kun opimme hallitsemaan ajankäyttöämme tekemällä siitä tietoista itsellemme, myös rauhallisuutemme lisääntyy ja keskittymiskykymme paranee. Ja se ikuinen 70 000 ajatusta päivässä jonka kahlaamme läpi saa mennä, kun tilalle tulee huomattavasti laadukkaampaa dataa vähäisemmällä määrällä. Silloin jää aikaa muuhunkin kuin eilisen kelan pyörittämiseen.

Että ei muuta kuin kuonot lumeen kun sitä seuraavan kerran meille satelee!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *