Kuppaus on tehokas hoitomuoto, joka on ollut osa sekä kiinalaista että länsimaista lääketiedettä jo satoja vuosia. Koska ns. verikuppaus tarvitsee pesutilat, tarjoamme työtilassamme vain kuivakuppausta. Kuivakuppauksessa ei isketä ihoa rikki, jotta veri imeytyisi kuppeihin vaan hoito tehdään ilman veren laskua.

Kuppaus perustuu alipaineeseen. Ihoa, ihonalaiskudoksia ja lihaskalvoja nostetaan kupeilla irti alustastaan, eli mekaniikka on päinvastainen kuin hieronnalla. Imukuppeja liu´utetaan öljytyllä iholla, jolloin alipaine pehmytkudoksissa saa aineenvaihdunnan vilkastumaan ja kuona-aineet poistumaan. Pistekuppauksessa imukuppi on paikoillaan antaen paikallisempaa hoitoa. Hoidossa käytetään joko lasisia tai muovisia kuppeja eli ne soveltuvat hyvin myös luonnonkumi -allergisille.

Kuivakuppaus rentouttaa ja puhdistaa kehoa. Immuunijärjestelmä aktivoituu, lymfakierto tehostuu, turvotukset vähenevät, kuona-aineet poistuvat, aineenvaihdunta paranee, vammojen paraneminen nopeutuu (notkistaa arpikudosta ja sidekudos saa kimmoisuutta), lihasjännitykset laukeavat. Kuivakuppauksesta on saatu apua rasitusvammojen hoidossa ja vammojen paraneminen on nopeutunut. Lisäksi helpotusta on saatu reuman oireisiin, iskiakseen, astmaan, yskään, päänsärkyyn, korkeaan verenpaineeseen, ummetukseen sekä selluliittiin. Imukuppihieronnan kehutaan olevan niin tehokasta, että jo 15 minuutin hoito vastaa tunnin kestävää perinteistä hierontaa.

HUOM! Kuivakuppauksessa iholle jää jälkiä, jopa mustelmia tai verenpurkaumia. Ne eivät ole haitallisia, vaan paranevat muutamasta päivästä viikkoon. Pistekuppauksen jälki voi olla hetken hieman kutiseva, mutta se on merkki siitä, että hoito tehoaa.

Kuivakuppaushoidon esteitä ovat:
-vaikea sydänsairaus
-verenvuototauti
-anemia
-verenohennuslääkkeet
-raskaus
-diabetes
-syöpä
-akuutit vammat ja avohaavat
-ohentunut iho tai rikkonainen ihonpinta
-Luomet ja ihosairaudet
-suonikohjut (vain paikallinen este, voi kupata alueen ympäriltä)
-heikko terveydentila ja tulehdustilat
-erittäin karvainen iho
-alle 3-vuotiaille lapsille hoitoa ei tehdä.