”Kun uskallan rakastaa haavoittuvuudestani huolimatta ja sallin itseni vastaanottaa rakkautta, voi elämä tarjota kaiken sen mitä sydämeni ja sieluni kaipaa. Silloin kahdesta tulee yksi.” 

                                                                                                                                             Riikka

 

Uuden ajan parisuhdevalmennus on nyt täällä! On aika katsoa syvemmälle, ja kääntää vanhat opitut mallit päälaelleen. Se mikä toimi 50 vuotta sitten ei toimi enää. Puhumattomuuden kulttuuri on pitkään ollut valloillaan suomalaisissa parisuhteissa ja nyt tilanne on muuttumassa. Toisen aito kohtaaminen, näkeminen ja kuuleminen on yksi tärkeimmistä toimivan ja tasapainoisen parisuhteen elementeistä. Toisen kanssa läheisessä suhteessa eläessä ja arkea jakaessa, on konfliktien välttäminen mahdotonta. Olennaista onkin se, miten toimin ristiriitatilanteissa. Kun koemme olevamme uhattuina, on reagtiona usein joko vetäytyminen, puolustautuminen tai syyttäminen. Mitä jos olisi muitakin vaihtoehtoja? Mitä jos osaisimmekin tarkastella haastavaa tilannetta neutraalisti tai jopa niin että tilanteen nostattamilla tunteilla ei olekaan meihin tarttumapintaa? Tunnistaisimme tunteiden olemassaolon mutta emme joutuisikaan niiden vietäväksi. Sinä et ole tunteesi. Tunteet ovat tärkeitä, mutta tunnereaktioiden ei tarvitse ohjata elämääsi.

Harjoittelemalla itsemyötätuntoa, armollisuutta sekä tutustumalla omiin tunnelukkoihin sekä haitallisiin uskomuksiin, on mahdollista päästä tasapainoiseen ja hyväksyvään olotilaan. Jos toimintamme ei ole tietoista, meitä ohjaa alitajuiset uskomukset emmekä silloin tunnista omaa todellista itseämme ja omia tarpeitamme. Silloin on myös vaikea nähdä toisen tarpeita, todellista olemusta, ihmistä haavojen ja uskomusten takaa.

Kun puhalletaan yhteen hiileen, ymmärretään jakamisen ja aidon kohtaamisen tärkeys, on elämän eteen tuovat vastoinkäymisetkin helpompi käsitellä. Joskus se tarkoittaa tilanteen syvempää tarkastelua, itseensä tutustumista ja uusia toimintatapoja. Kun hyväksyy itsensä, ei tarvitse hyväksyntää hakea ulkopuolelta.

Jos heräsi kysymyksiä, niin otathan yhteyttä, katsotaan miten voin olla avuksi!