Perhevalmennus eli family coaching on matalan kynnyksen perhepalvelu joka perustuu varhaiseen puuttumiseen ja ongelmien kasautumisen ennaltaehkäisyyn ja on tarkoitettu palveluksi koko perheelle tilanteessa, jossa perhedynamiikassa ja arjen hallinnassa on haasteita.

Usein myös vanhempi/vanhemmat kokevat omaavansa puutteelliset vanhemmuustaidot ja tarvitsevat tukea ja ohjausta vanhemmuuden voimavarojen uudelleen löytymisessä, lasten kasvatuksessa, rajojen asettamisessa ja siinä millaista vanhemmuutta itse haluaa toteuttaa.

Perhevalmennus perustuu positiiviseen pedagogiikkaan sekä ratkaisukeskeisiin toimintatapoihin. Varhainen puuttuminen on kaiken ydin. Kun ongelmiin puututaan ajoissa, voidaan välttää niiden kasautuminen eli moniongelmaisuus. Haastavassa tilanteessa oma jaksaminen on vähissä ja silloin arki tuntuu helposti suoritukselta josta puuttuu ilo ja spontanius.

Perhevalmennuksessa tarkastellan perheen tilannetta kokonaisvaltaisesti ja suunnitellaan tämän pohjalta perheelle oma strukturoitu palvelukokonaisuus joka tarvittaessa tarkoittaa useampia tapaamisia ja mahdollisesti myös ohjausta muiden sosiaalipalvelujen piiriin.

Otahan yhteyttä niin katsotaan miten voin olla avuksi!