Perhevalmennus eli family coaching on matalan kynnyksen perhepalvelu joka perustuu varhaiseen puuttumiseen ja ongelmien kasautumisen ennaltaehkäisyyn ja on tarkoitettu palveluksi koko perheelle tilanteessa, jossa perhedynamiikassa ja arjen hallinnassa on haasteita.

Usein myös vanhempi/vanhemmat kokevat omaavansa puutteelliset vanhemmuustaidot ja tarvitsevat tukea ja ohjausta vanhemmuuden voimavarojen uudelleen löytymisessä, lasten kasvatuksessa, rajojen asettamisessa ja siinä millaista vanhemmuutta itse haluaa toteuttaa.

Perhevalmennus perustuu positiiviseen pedagogiikkaan sekä ratkaisukeskeisiin toimintatapoihin. Varhainen puuttuminen on kaiken ydin. Kun ongelmiin puututaan ajoissa, voidaan välttää niiden kasautuminen eli moniongelmaisuus. Haastavassa tilanteessa oma jaksaminen on vähissä ja silloin arki tuntuu helposti suoritukselta josta puuttuu ilo ja spontanius.

Perhevalmennuksessa tarkastellan perheen tilannetta kokonaisvaltaisesti ja suunnitellaan tämän pohjalta perheelle oma perhekohtainen palvelukokonaisuus joka tarvittaessa tarkoittaa useampia tapaamisia. Perhevalmennukset tehdään pääsääntöisesti asiakasperheen kotona.

Olen toiminut lapsiperheiden parissa eri sosiaalialan työtehtävissä noin 20 -vuotta.

Otahan yhteyttä niin katsotaan miten voin olla avuksi!

 

Asiakkaan palaute:

Kiitos Riikka valmennuksesta, jonka voitin! Valmennus oli kuin lottovoitto perheelleni! Heti ensipuhelun aikana tuli lämmin ja ymmärtäväinen tunne sinusta. Mitä enemmän juteltiin, sitä enemmän tunsin, että ymmärrät minua vaikka olimme ventovieraita toisillemme. Saimme apua esim. eskarilaisen omatoimiseen nukahtamiseen, mikä muutti pitkät iltamme nukutuksen parissa helpoksi pienellä muutoksella. Sain purettua äitiyttäni, sain tukea, kannustusta, ymmärrystä ja vinkkejä. Sain juuri sellaista tukea kuin tässä elämäntilanteessani tarvitsinkin. Suurena plussana oli sinun taitosi ohjata myös henkisyyden kautta, jota itse juuri arvostan! ❤

 
T. Eini Eklöf