”Päästämällä irti turhasta syyllisyydestä ja täydellisyyden tavoittelusta, saavutat vanhemmuudessa tilan, josta käsin on helpompi toteuttaa todellisen itsesi näköistä perhe-elämää. Teidän perheen elämää. Myös itsemyötätunnoksi ja armollisuudeksi tuota kutsuttakoon.”

                                                                                                                                        Riikka

                                                                                                                                   

Perhevalmennus eli family coaching on matalan kynnyksen perhepalvelu joka perustuu varhaiseen puuttumiseen ja ongelmien kasautumisen ennaltaehkäisyyn ja on tarkoitettu palveluksi koko perheelle tilanteessa, jossa perhedynamiikassa ja arjen hallinnassa on haasteita. Perheen haasteet voivat liittyä myös lasten kasvuun ja kehitykseen liittyvään tematiikkaan.

Autan perheiden yhteisten voimavarojen uudelleen löytymisessä sekä arjen tasapainottamisessa muun muassa tarkastelemalla ja kehittämällä perheen sisäisiä tunne-, ja vuorovaikutustaitoja. Ei-toivotun käyttäytymisen muuttamiseksi autan tutustumaan korvaaviin toimintatapoihin, kehon ja mielen yhteyttä unohtamatta. Suunnittelen perheen kanssa yhdessä perhettä palvelevan ja perheen tarpeiden mukaisen palvelukokonaisuuden. Tämä kokonaisuus kattaa vähintään kaksi tapaamista joista ensimmäinen on perheen tilanteen kartoitus. Perhevalmennukseen voi osallistua vain osa perheestä tai koko perhe perheen toiveiden mukaisesti. Valmennukset toteutetaan työhuoneellani Helsingin Töölössä tai perheen kotona. 

Perhevalmennus perustuu positiiviseen pedagogiikkaan sekä ratkaisukeskeisiin toimintatapoihin. Varhainen puuttuminen on kaiken ydin. Kun ongelmiin puututaan ajoissa, voidaan välttää niiden kasautuminen eli moniongelmaisuus. Haastavassa tilanteessa oma jaksaminen on vähissä ja silloin arki muuttuu helposti suoritukseksi josta puuttuu ilo ja keveys.

Olen toiminut lapsiperheiden parissa eri sosiaalialan työtehtävissä noin 20 -vuotta. Minulla on kokemusta myös neuropsykiatrisesti oireilevien lasten kanssa toimimisesta.

Otathan yhteyttä mikäli uskot että voisin olla juuri teidän perheelle avuksi!

 

Asiakkaan palaute:

Kiitos Riikka valmennuksesta, jonka voitin! Valmennus oli kuin lottovoitto perheelleni! Heti ensipuhelun aikana tuli lämmin ja ymmärtäväinen tunne sinusta. Mitä enemmän juteltiin, sitä enemmän tunsin, että ymmärrät minua vaikka olimme ventovieraita toisillemme. Saimme apua esim. eskarilaisen omatoimiseen nukahtamiseen, mikä muutti pitkät iltamme nukutuksen parissa helpoksi pienellä muutoksella. Sain purettua äitiyttäni, sain tukea, kannustusta, ymmärrystä ja vinkkejä. Sain juuri sellaista tukea kuin tässä elämäntilanteessani tarvitsinkin. Suurena plussana oli sinun taitosi ohjata myös henkisyyden kautta, jota itse juuri arvostan! ❤

T. Eini Eklöf 
 

Voin lämpimästi ja sydämellisesti  suositella Riikkaa, jos tarvitset apua vanhemmuuden haasteisiin, pattitilanteisiin murrosikäisen kanssa tai oman elämän tilanteen reflektointiin. Riikalla on taito nähdä sydämellään ja hyvää, joka on tärkeää, kun omat voimat ja taidot eivät riitä siihen. Onni koira on ollut ihana lisä lämpimän ja hyväksyvän ilmapiirin luomisessa❤Riikalla on erityinen taito kohdata murrosikäisiä, itsensä kanssa painivia ja toisaalta myös heidän äitejään, rakastavasti ja kunnioittavasti. Olemme perheenä oppineet armollisuutta ja kiitollisuutta itseämme ja toisiamme kohtaan. Kiitos Riikka❤

Nim. Äiti 44 v.