Raskaus ja synnytys vaikuttavat naisen kehoon monin eri tavoin. Sekä hormonaaliset syyt että muuttunut kehon asento ja kudosten rasitus voivat raskausaikana aiheuttaa erilaisia tuki- ja liikuntaelimistön oireita sekä lantionpohjan toimintahäiriöitä. Raskausaikana nainen kokee monia muutoksia niin fyysisesti kuin psyykkisestikin. Raskaushieronta on hierontamuoto, joka on kehitetty varta vasten raskaana oleville, synnyttäneille ja imettäville äideille. Raskaushieronnasta käytetään myös termejä äitiyshieronta ja raskausajan hieronta. Raskaushieronta sopii kaikille odottaville äideille ja sitä voidaan toteuttaa turvallisesti koko raskauden läpi. Hieronnassa huomioidaan niin odottava äiti kuin kohdussa oleva vauvakin. Se on sopiva hoitomuoto myös vastasynnyttäneille helpottamaan vauva-arjessa tulevia kireyksiä sekä rentouttamaan tuoretta äitiä.

Hieronnalla voidaan hoitaa koko kehoa ja se rentouttaa niin kehoa kuin mieltäkin. Raskauden edetessä kehon painopiste muuttuu, ja erityisesti lantio ja selkä ovat kovalla koetuksella. Raskausajan hieronnasta onkin apua selkä- ja niskakipuihin sekä mm. turvotukseen, lihaskipuihin ja erilaisiin liitoskipuihin. Lisäksi se auttaa ennaltaehkäisemään raskausajan kipuja sekä lievittämään stressiä ja rentoutumaan.

Raskaushieronnassa otetaan aina huomioon se missä vaiheessa raskaus on ja millaisia muutoksia se on tuonut kehoon. Hieronnassa huomioidaan asiakkaan toiveet, tarpeet ja tuntemukset. Se voidaan suorittaa myös kylkimakuulla tai hierontatuolissa ja jos tarve niin asentoa tuetaan hieronnan aikana.

Hieronnan esteet ovat samat kuin klassisessa hieronnassa