Yksilövalmennus on tarkoitettu yksin tai parisuhteessa eläville vanhemmille jotka kaipaavat tukea ja ohjausta omaan vanhemmuuteen sekä lapsille ja nuorille jotka haluavat keskustella luotettavan ja ammattitaitoisen perhetyön ammattilaisen kanssa. Työtäni raamittaa positiivinen pedagogiikka, voimavarakeskeisyys ja vahvuusajattelu. Ennaltaehkäisevä sosiaalityö sekä varhainen puuttuminen on kaiken toimintani perusta. Tunnetaitotyöskentelyllä on saatu erittäin hyviä tuloksia lasten ja nuorten kanssa työskennellessä niin itsetuntoon, vuorovaikutustaitoihin, sosiaalisiin taitoihin, tunteiden säätelyyn, empatiaan ja itsemyötätuntoon liittyen, nyt muutamia mainitakseni.

Vanhemmuuteen saattaa liittyä riittämättömyyden, pärjäämättömyyden ja huonommuuden tunnetta. Vanhemmasta saattaa tuntua että hän ei pärjää tai tiedä miten milloinkin tulisi lapsen kanssa toimia. Konflikteja syntyy usein ja niiden ratkaisemiseen ei ole löytynyt rakentavia keinoja. Niin sanottu vanhemmuusidentiteetti on kateissa eikä omat voimavarat tunnu riittävän.

Tilanne voi olla ahdistava ja siihen saattaa liittyä myös häpeää ja ulkopuolisuuden tunnetta. On vaikea nähdä tilanteesta ulospääsyä ja arjesta tulee suorituskeskeistä ja on vaarana että vanhemmuudesta ja lapsen kanssa toimimisesta katoaa ilo ja myönteisyys. Yksilövalmennuksessa keskitytään omien voimavarojen uudelleen löytymiseen, vanhemmuushaasteiden ratkaisukeskeiseen tarkasteluun ja omien vahvuuksien esille nostamiseen.

Jos heräsi kysymyksiä tai haluat varata ajan valmennukseen, niin otahan yhteyttä, katsotaan miten voisin olla avuksi juuri sinulle!

Asiakkaan palaute:

Voin lämpimästi ja sydämellisesti  suositella Riikkaa, jos tarvitset apua vanhemmuuden haasteisiin, pattitilanteisiin murrosikäisen kanssa tai oman elämän tilanteen reflektointiin. Riikalla on taito nähdä sydämellään ja hyvää, joka on tärkeää, kun omat voimat ja taidot eivät riitä siihen. Onni koira on ollut ihana lisä lämpimän ja hyväksyvän ilmapiirin luomisessa❤Riikalla on erityinen taito kohdata murrosikäisiä, itsensä kanssa painivia ja toisaalta myös heidän äitejään, rakastavasti ja kunnioittavasti. Olemme perheenä oppineet armollisuutta ja kiitollisuutta itseämme ja toisiamme kohtaan. Kiitos Riikka❤

Nim. Äiti 44 v.